Omtale i Rondo Magazin

 «Med fjord og fele»

Foto: Rondo Magazin

Blant journalistane som kom innom Hemsingfestivalen 2020 var det tyske magasinet Rondo - Das klassik & Jazz Magazin. Dei skreiv ei fin omtale om festivalen og snakka gjorde eit intervju med Ragnhild og Eldbjørg Hemsing. 

Klikk deg inn her for å lese omtala i det tyske magasinet

Her kan du lese teksten på norsk, omsett til med eit omsetjingsprogram:

Med fjord og fele

Et bakteppe som ikke kunne males vakrere! Glitrende snø, knallblå himmel, en drømmeaktig utsikt, en klar stjernehimmel om natten.

 

Hemsingfestivalen, som søstrene Ragnhild og Eldbjørg Hemsing inviterer til Aurdal i Norge, er et rent scenisk arrangement i Festival Champions League. Minst! Fra 19. til 23. februar kom artistvenner hit for å spille intim kammermusikk på spesielle steder. For eksempel i kirken i Aurdal, fjellkirken i nærheten av det lille skiområdet eller det koselige festivalhotellet Nythun, rolig beliggenhet i fjellene over dalen. Det tar tre timer å komme seg hit fra Oslo lufthavn med (vintersikker) bil.

 

For Ragnhild og Eldbjørg Hemsing betyr festivalen: kom hjem. Søstrene vokste opp her i Valdres, der Ragnhild også internaliserte den tradisjonelle fiolinopplæringen så vel som de tradisjonelle melodiene på Hardingfele, som skiller seg fra landsby til landsby og som ikke skulle mangle på festivalen. Like naturlig som musikken til den nasjonale komponisten Edward Grieg.

 

Programmet til de nitten konsertene dreier seg tematisk rundt temaene frihet og forvandling. Morsomt nok gjelder dette også den såkalte "rakfisk", som betyr gjæret ørret i opptil halvannet år, som regnes som en spesialitet her. Og slik lykkes Hemsing-festivalen å bringe klassisk og kulinarisk kunst sammen. Enten på frokostkonserten med Rachmaninoff eller på kvelden fireretters meny med musikalsk snacks fra Chopin til Ravel. For å unnslippe hverdagen tilbyr denne familie og vennlige festivalen akkurat den rette tilflukt.

 

Og for den irriterende saken at du skal dra fra denne idyllen og komme tilbake til Tyskland, til tross for den "milde" vinteren i Norge, er det en enkel løsning: du bare blir der. Alle problemer løst.

major.jpg
sponsor_valdres.png
sponsor_ofk.png
sponsor_dextra.png
sponsor_kulturraadet.png
sponsor_hedda.png
sb1hv.png

Capricorn Offshore AS

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now