Velkomen til Hemsingfestivalen 2018!

Det er ei stor glede å ynskje velkomen til vinterfest og intime møte med stor musikk der store internasjonale stjerner frå heile verda kjem til den vesle fjellbygda vår, Aurdal, med berre 700 innbyggjarar.

Festivalprogrammet for 2018 inneheld 16 ulike konsertopplevingar på fem dagar, og me gler oss til å presentere over 30 fantastiske musikarar. Temaet til årets program er «lokalt og universelt» og dette gjenspeilast i alle konsertprogramma.

Du får høyre klassisk musikk ved spennande verdenskjente artistar som Alexey Stadler, Yulianna Avdeeva og Goldmund Quartet, i tillegg til kjente norske navn som Henning Kraggerud, Adrian Angelico, Tor Espen Aspaas og Eivind Holtsmark Ringstad.

Me er veldig glade for at Erling Dahl jr. vil vera konsertvert. Han vil fortelje og presentere musikken på fleire av konsertane. I tillegg vil han halde eit eige foredrag på Frydenlund Skysstasjon torsdag ettermiddag før opningskonserten i Aurdal kirke.

Hemsingfestivalen er eit unikt høve til å få oppleve klassisk musikk kombinert med friluftsliv i vakre omgjevnader og med utsikt til snøkledde valdresfjell. 

Desse dagane kan besøkjande også hyggje seg med middag "Smak med tonar" på Nythun, foredrag og mat på Frydenlund Skysstasjon, konsertforedrag på Valdres Folkemuseum, lunsj med minikonsert på Noraker Gård, matinékonsert i Aurdal fjellkirke, guida skitur frå Nythun til Aurdalsåsen til enkelte konsertar der publikum kan teste ut dei fine skiløypene i området. Dette i tillegg til kveldskonsertane i Aurdal kirke og Frikar-Smia. Ynskjet vårt er å skapa intime møte med stor musikk! Den magiske stemninga i tette møte mellom publikum og oss musikarane gjev oss mykje. Me ser fram til å gje gode og unike musikkopplevingar med mange høgdepunkt og stor musikkglede.

 

Beste helsing,

Eldbjørg og Ragnhild Hemsing

kunstnarlege leiarar