THIS YEAR’S VALDRES AMBASSADOR

During Fjellkonferansen at Scandic Valdres in May, the Hemsing Festival was named this year’s Valdres ambassador.

 

The award is presented by Visit Valdres, and is given to a person or organisation who has made Valdres known, either nationally or internationally.

Read the jury's reasoning(in norwegian):

 

"Kultur er dynamisk, og nye uttrykk oppstår i møte med nye impulser. Årets ambassadør utvider vår tilhørighet flere hakk, vi blir en del av noe større. Terskelen er lav, værsågod ta plass - og dra inn sanseinntrykkene. Ambassadøren har et stort nettverk vi nyter godt av. Internasjonale kapasiteter kommer gjerne hit for å være med å dele av sin kulturelle rikdom.

 

Kandidaten er svært ambisiøs og produktiv, på mer enn en måte. I tillegg til å ha et glødende engasjement for sitt virkeområde, har kandidaten også et stort hjerte for Valdres. De deler det beste av Valdres med sine deltakere med skiturer, stølsbesøk og lokal mat. Barn og unge får delta på tilrettelagt arrangement og seminarer. Næringslivet blir involvert i pakker som bidrar til økonomisk verdiskaping. Kort sagt; hele Valdres drar nytte av deres tilstedeværelse.

 

Årets Valdresambassadør bærer et navn med opphav i Valdres. Godt forankret i valdreskulturen har de trådt sine barnesko her mens de har boltret seg i kulturelle uttrykk og impulser - fra hele verden. Gjennom målretta arbeid har de oppnådd en profesjon som har gjort navnet fra den vesle plassen i Valdres verdenskjent - i sitt miljø. De framfører de mest krevende kunstverk med en moden innlevelse og lekende letthet som får de mest blaserte kjennere til å sitre.

 

Med hele verden som arbeidsplass trekker de nå den store verden hit. Det du gikk glipp av i Wien, i Praha, i Stockholm, i London - kan du nå oppleve i Valdres. Valdres har erobret enda en arena.
 

Årets Valdresambassadør holder til der blant andre Edvard Grieg og Knut Hamsun hentet sin inspirasjon. Ambassadøren gjør en liten bygd med stolte kulturtradisjoner om til en internasjonal scene og inviterte i år for sjette gang til “Intime møter med stor musikk”. Mange ser sitt snitt til å få en flik av kandidaten; de er filmet og brukt i NRK sin kultursending Hovedscenen og ble brukt som underholdning etter statsministerens nyttårstale i år, for å nevne noe.

 

Til nå har fastboende i Valdres, hyttefolk og musikkinteresserte i Østlandet vært hovedmålgruppa. Vi er sikre på at den har et mye større geografisk nedslagsfelt.

 

Ambassadøren bidrar definitivt til å øke Valdres sitt internasjonale renomme og betydning som kulturregion. Vi håper dere greier å beholde deres særpreg med intim kammermusikk etterhvert som dere vokser. Gratulerer Hemsingfestivalen."

major.jpg
sponsor_valdres.png
sponsor_ofk.png
sponsor_dextra.png
sponsor_kulturraadet.png
sponsor_hedda.png
sb1hv.png

Capricorn Offshore AS

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now