NYHEITER

Med ski og sledehund

Eldbjørg og Ragnhid Hemsing vart intervjua av musikk-nettstaden Niusic under festivalen i år.

Dei har skrive ein fin artikkel om Hemsingfestivalen. Den kan du lese her på tysk og omsett til norsk.

Med fjord og fele

Det store tyske klassisk musikk-magasinet Rondo Magazin tok turen til Aurdal på festivalen i år.

Her kan du lese omtala både på tysk og omsett til norsk.

To unge talent klare

for festivalen

Pianisten Harald Ramm Haugland og Njord Kårason Fossnes, som spelar bratsj og fiolin, vart plukka ut blant fleire unge musikarar til å delta på festivalen.

 

Dei er begge 18 år og spelar på Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo. Gjennom ei konkurranse fekk begge moglegheit til å kome til Hemsingfestivalen. 

Arve Tellefsen kjem til

festivalen for første gong

– Han er ein fantastisk formidlar og ein fiolinist som har vore eit stort førebilete for oss sidan vi starta. Han er vår tids Ole Bull og det betyr mykje for oss at han har lyst til å kome hit, seier festvalsjef, Ragnhild Hemsing.

«Testosteron» legg mannsrolla under kniven

Laurdag kveld under Hemsingfestivalen er det duka for førestillinga «Testosteron» i Låvin på Nythun. Aktørane lovar dette blir musikalsk, intimt, morsomt og interessant. 

Få rabatt på førestillinga ved å bestille middag på Nythun i forkant!

«Beethoven på ski»

Laurdag under festivalen blir det arrangert familiedag i Aurdal. På jordet utanfor Frikar-Smia kan både ungar og vaksne vere med på uteaktivitetar og konkurransar frå klokka 13. Det er første gong Hemsingfestivalen arrangerer dette og det er i samarbeid med Aurdal IF.

Unike natur- og musikkopplevingar under festivalen

Fleire av konsertane under festivalen i februar skjer som før i Aurdal fjellkyrkje. I år får ein også moglegheit til å vere med på anten hundekøyring eller guida skitur før dei intime konsertane i kyrkja.

– Eg veit ikkje om nokon andre klassiske musikkfestivalar som har dette tilbodet, så dette er veldig unikt, seier festivalsjef, Ragnhild Hemsing.

Hemsingfestivalen får endeleg eiget flygel

Med 400 000 kroner frå Sparebankstiftelsen DNB og 200 000 frå forretningsmannen Christian Ringnes, kan Hemsingfestivalen no kjøpe eit heilt eiget Steinway-flygel.

– Dette har vore ein draum og noko vi har jobba for sidan vi starta festivalen. Det er verkeleg den beste gåva festivalen kunne fått. Eg er utruleg takksam, seier festivalsjef, Ragnhild Hemsing.

Hemsingfestivalens Haustkonsert

Velkomen til Hemsingfestivalen sin haustkonsert, 

Skjemt og alvor, i Beitohallen på Beitostølen 4. oktober kl 20.30! Det blir ein times program med fire artistar som vil framføre smakebitar frå neste års festivalprogram. De får mellom anna høyre verk av Brahms, Beethoven og Grieg.

 

Programleiar: Tor Espen Aspaas. 


Artistar: 

Eldbjørg Hemsing (fiolin), Ragnhild Hemsing (fiolin, bratsj), Dorran Alibaud (cello) og Tor Espen Aspaas (klaver).

Start gjerne kvelden med eit godt måltid på Radisson Blu Beitostølen kl 19.00! Bestill bord på tlf. 613 51 000. Buffet for kr 485 pr. person.  

 

Konserten er i samarbeid med Beitostølen Resort

Kjøp billettar her!

Konsert og Programlansering: 
Hemsingfestivalen 2020

Velkomen til konsert og programlansering i Forstanderskapssalen på Sentralen i Oslo tysdag 17. september kl.18.00 -19.30.


Billetten inkluderer ein liten konsert og lansering av programmet for Hemsingfestivalen 2020, i tillegg til forfriskningar og servering av lokalproduserte smakebitar frå Noraker og Nythun i Valdres! 

 

Det blir konsert ved Eldbjørg Hemsing (fiolin), Ragnhild Hemsing (fiolin, bratsj), Tor Espen Aspaas (klaver) og Dorran Alibaud (cello).

Kjøp Billettar nå!

Nytt Styre

Me i Hemsingfestivalen er veldig glade for å kunne ynskje Olemic Thommessen velkomen som ny styreleiar og Mirella Bodini som nytt styremedlem

Programslepp for Hemsingfestivalen 2020!

Set av dagen! 17. september kl. 18–20 skal me ha programslepp for Hemsingfestivalen 2020 på Sentralen i Oslo. Billettar og meir informasjon om programmet blir snart tilgjengeleg her på nettsida vår, og på kanalane våre i sosiale medium. Noter det i kalenderen din, og ver klar for meir informasjon. Me ser fram til å treffe deg der!

Hemsingfestivalen vist i
tysk tv-dokumentar!

Mange takk til KlikKlak/ BR-Klassik og Sol Gabetta for at dei produserte dette flotte programmet om Hemsingfestivalen! Dei var så flinke til å fange festivalens stemning og ånd, og vi er svært glade for å kunne dele denne dokumentarvideoen med deg her.

Ny prosjektleiar for Hemsingfestivalen

Me er så glade for å annonsere at Hemsingfestivalen har ansatt Patrik Noonan som prosjektleiar for festivalen. Trykk for å bli bedre kjent med han!

Årets festival i utenlandsk presse

Trykk her for å sjå og lese meir av omtala som har blitt publisert av internasjonal presse som besøkte Hemsingfestivalen 2019!

Vellykka Hemsingfestival 2019

Årets festival vart ein stor suksess i Aurdal, Valdres. Les sammendrag frå dagane, og sjå dei vakre bileta.

Besøk av Oppland Arbeiderblad,  Avisa Valdres og VNK

Tusen takk for hyggelege omtaler ifrå Avisa Valdres og Valdres Natur- og Kulturpark! Me fekk også besøk av Oppland Arbeiderblad. 

Videohelsing frå kulturministeren

Me endeleg igang med Hemsingfestivalen 2019! I den anledning har me fått tilsendt ei helsing frå kulturminister Trine Skei Grande.

LASSE THORESEN TIL HEMSINGFESTIVALEN

Hemsingfestivalen vil spesielt løfte fram samtidskomponisten Lasse Thoresen dette året, og fleire av verka hans blir spelt på konsertane i løpet av festivalen.

FESTIVALEN 2019 NÆRMAR SEG!

Hemsingfestivalen ønsker alle et riktig godt nyttår med videoen du kan se her! Nå er det ikke lenge igjen til årets Hemsingfestival, og vi gleder oss!

BILETE FRÅ JULEKONSERT

Tusen takk til publikum, til våre flotte musikarar for fantastisk konsert i Tingnes kyrkje, 9. desember! 

VIDEOHILSEN FRÅ RAGNHILD OG ELDBJØRG HEMSING

Førjulshilsen frå Aurdal i Valdres. Velkomen til Hemsingfestivalen 20.-24. februar 2019!

QUATOUR MODIGLIANI TIL HEMSINGFESTIVALEN 2019!

Den anerkjente strykekvartetten som vi endeleg skal få oppleve under Hemsingfestivalen i februar.

Les meir og sjå videohelsing frå kvartetten:

JULEKONSERT 09.12: "Snøfnugg i desember"

Velkomen til ein magisk start på juletida når Valdres Sommersymfoni og Hemsingfestivalen inviterer til julekonsert i Tingnes kyrkje sundag 9. desember kl 18.00!

MARI ERIKSMOEN TIL HEMSINGFESTIVALEN 2019!

Me ser fram til å få besøk av denne verdensstjerna i Aurdal og på Hemsingfestivalen 20.-24. februar!

Les meir og sjå videohelsing frå Mari:

PROGRAMSLEPP I OSLO

Onsdag 26.september inviterte Hemsingfestivalen til programslepp på Sentralen i Oslo. Me vil takke alle som kom!

Trykk på "Les meir" for å sjå bilete frå eventet, og lese nyheitssak frå klassiskmusikk.com og VNK som også var tilstades! 

PROGRAM FOR 2019 OFFENTLEGGJORT!

Programmet med artistar for festivalen 2019 er no offentleggjort, og billettsalet er igang!

STØTTE FRÅ SPAREBANKSTIFTELSEN!

Hemsingfestivalen er valgt ut av Sparebankstiftelsen til fleirårig støtte som ein av sju aktører. Me i Hemsingfestivalen er veldig takknemlege og stolte over denne støtta som vil gjere det mogleg for festivalen å realisere ambisjonane våre!

HEMSINGFESTIVALENS VENER!

Vener av Hemsingfestivalen er dedikerte gjestar av festivalen for intime møte med stor musikk, og me inviterer alle gjestane våre til å bli medlem.

ÅRETS VALDRESAMBASSADØR

Under Fjellkonferansen på Scandic Valdres i mai ble Hemsingfestivalen kåret til Årets Valdresambassadør.

Det er Visit Valdres som deler ut prisen som kan gis til en person eller organisasjon som har gjort Valdres kjent nasjonalt eller internasjonalt. 

NRKS HØGDEPUNKT FRA 2017

Hemsingfestivalen ble valgt av NRK Hovedscenen som eit av høgdepunkta frå året 2017! Programleiar i Hovedscenens nyttårskavalkade for 2017: Arild Erikstad og Ingrid Bjørnov.​​

FESTIVALOPNING I AURDAL KYRKJE

For ein fantastisk opningskonsert av årets Hemsingfestival i Aurdal kirke 23. februar! Sjå og høyr utdrag frå opninga «Romantikkens Idé»!​

JULEGÅVETIPS

Gje ei unik julegåve til nokon du er glad i! Kva med ein konsertbillett, kanskje inkludert mat, skitur eller foredrag?

Velkomen til Hemsingfestivalen - intime møte med stor musikk! 21.-25. februar 2018 i Aurdal i Valdres.

STOR PRIS TIL OPERASANGER

Adrian Angelico får anerkjente Tom Wilhelmsens Operapris på kr 300 000! Hemsingfestivalen gratulerer Adrian så mykje med prisen som delast ut no i november 2017, og me gler oss til han kjem til festivalen i 2018, 21.-25.februar​

FESTIVALENS NYE ADMINISTRATOR

Hemsingfestivalen har engasjert ein ny administrator! Hils på Mia!​

major.jpg
sponsor_valdres.png
sponsor_ofk.png
sponsor_dextra.png
sponsor_kulturraadet.png
sponsor_hedda.png
sb1hv.png

Capricorn Offshore AS